Skip to main content

هدفگذاری تدوین بسته قوانین و مقررات تجاری در کشورهای هدف صادراتی

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه انعقاد قراردادهای تجاری در بازرگانی بین‌المللی برای توسعه تجارت حائز اهمیت است، گفت: باید یک بسته از قوانین، قواعد و مقررات تجاری در کشورهای هدف صادراتی تهیه و در اختیار بازرگانان قرار گیرد تا در روابط تجاری با مشکلات حقوقی مواجه نشوند.

 

به گزارش شرکت تحقیقات بازاریابی ایده به عنوان نماینده رسمی و کارگزاری صندوق ضمانت صادرات ایران به نقل از خبرگزاری فارس؛ علیرضا پیمان پاک امروز در «همایش نقش و اهمیت قراردادهای تجاری در بازرگانی بین‌المللی» که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، اظهار داشت: اهمیت قراردادهای تجاری در بحث توسعه تجرات مساله مهمی است که نیازی به بیان آن نیست اما نکته حائز اهمیت آن است که عموما اکثریت تجار ایرانی نقش و اهمیت خاصی برای قراردادهای بین‌المللی قائل نیستند و معمولا در کار تجارت به شیوه اعتماد متقابل بسنده می‌کنند و لذا تجار کوچک و متوسط ما جایگاه ویژه‌ای برای اینکه از قراردادهای بین‌المللی و وکلای بین‌المللی استفاده کنند قائل نیستند. 

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: این در حالی است که در شرایط تحریم و در شرایطی که ارتباط بانکی ما با کشورهای چندان خوب نیست و نمی توانیم ال سی گشایش کنیم نقش قراردادهای بین‌المللی دو چندان می‌شود. ارتباط ما با کشورهایی که در در حال توسعه تجارت هستیم بعضا ارتباطی پرریسک است و کشورهایی که در تعامل با ما هستند دارای ریسک‌های تجاری هستند. 

وی با بیان اینکه برای توسعه تجارت لازم است که تجار قراردادهای جدید منعقد کنند و روابط تجاری خود را گسترش دهند، گفت: لذا با گسترش تجارت، تجار دیگر نمی‌توانند براساس روش‌های قدیمی اعتباری و اعتماد متقابل عمل کنند و با روش‌های قراردادهای بین‌المللی قطعا می تواند در توسعه روابط تجاری موثر باشد. 

پیمان پاک اظهار داشت: قوانین کشورها با یکدیگر در خصوص تجارت خارجی متفاوت است، هم از نظر قوانین سرمایه‌گذاری، تجاری و حقوقی و قضایی متفاوت است. پس واقعا مساله مهم و ابتدایی این است که قوانین و مقررات را در کشور هدف صادراتی به صورت تخصصی بشناسیم و بر اساس آن قراردادهای تجاری خود را منعقد کنیم و این کار نیازمند آن  است که با کمک رایزن‌ها و مراکز تجاری ما در کشورهای همسایه  قوانین بازرگانی را برای تجار و بازرگانان تعریف کنیم یکی از وظایف اصلی  مراکز تجاری ما در کشورهای هدف صادراتی که رو به گسترش نیز است بحث مستندسازی، انتشار و ترجمه دقیق اسناد و قوانین است تا در گام اول تاجری که قرار است وارد بازار شود این قوانین را بداند. 

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: لذا گام ابتدایی این است که با استفاده از رایزنان بازرگانی و سفارت‌خانه‌ها و مراکز تجاری یک بسته دقیقی از قوانین، قواعد و مقررات به روز کشورهای مقصد برای تجار ترجمه و تهیه کنیم و این بسته‌را در اختیار را قرار دهیم. 

وی افزود: مساله دوم این است که این کار را در کشورهای اطراف بخصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس انجام داده‌ایم اما کانال درستی که اطلاع رسانی به تجار صورت بگیرد نداریم که در اینجا نقش اتاق مهم است و باید به ما کمک کند. 

معاون وزیر صمت اظهار داشت: در مرحله بعد باید بتوان با  مراکز تجاری و اتاق ‌های مشترک خدمات حقوقی را به تجار دهیم. زیرا واقعا مشاورهای حقوقی باید اعتبار سنجی شوند تا در یک قالب درست و نظام‌مند خدماتی را به تجار بدهند و لذا لازم است سفارتخانه‌ها و اتاق‌های بازرگانی این وکلا را تایید کنند. 

وی در رابطه با بیمه‌های صادراتی بیان داشت: صندوق ضمانت صادرات ایران بخشی از این کارها را قبول کرده است و یک سری قراردادهای با بیمه‌های صادراتی کشورهای هدف بسته است. و لذا صندوق ضمانت صادرات در یک سری از کشورهای هدف با صندوق‌ها و بیمه‌های کشورهای مقصد قرارداد منعقد کرده است و براساس آن قرارداد  لذا تاجر ایرانی تاجر خارجی در کشور مقصد را به صندوق ضمانت صادرات معرفی می‌کند و  صندوق از صندوق متقابل تاییدیه و تضمین می‌گیرد و بیمه‌نامه صادر می‌کند. 

پیمان پاک اظهار داشت: فعالیت دیگر بحث اتاق های داوری است و در برخی کشورها این موضوع را دنبال می‌کنیم و حتی تلاش می‌کنیم که اتاق‌های داروی در کمیسیون‌های مشترک در قالب موافقتنامه بین وزارتخانه‌های دادگستری دو کشور به عنوان مرجع رسمی داوری شناخته شود و آن داوری صورت گرفته به عنوان یک نظریه کارشناسی مقبول توسط دستگاه‌های قضایی دو کشور دنبال شود. برای اعتبار سنجی صادرات محصولات خود می تواند از خدمات صندوق ضمانت صادرات ایران استفاده کنید. 

شرکت ایده سازان بازار فردا به عنوان کارگزار صندوق ضمانت صادرات ایران از سال ۱۴۰۱ کار خود را شروع کرده است. موسسه تحقیقات بازاریابی ایده به عنوان نماینده صندوق ضمانت صادرات ایران

………………………………………………………………………………………………………………………………

درباره موسسه تحقیقات بازاریابی ایده بیشتر بدانیم!

شرکت ایده سازان بازار فردا به شماره ثبت ۵۹۴۸۶۴، که به اختصار ” موسسه تحقیقات بازاریابی ایده ” نامیده می شود، کار خود را از سال ۱۳۹۴ بصورت حرفه ای شروع کرد؛ لازم به ذکر است شرکت تحقیقات بازار ایده دارای دو مجوز دولتی از مرکز آمار ایران وابسته به سازمان برنامه و بودجه برای اجرای فعالیت های تحقیقات بازار و همچنین صندوق ضمانت صادرات ایران وابسته به وزارت صنعت معدن و تجارت برای تکمیل پرونده های اعتبارسنجی مشتریان صادراتی است. این شرکت تحقیقات بازاریابی در ابتدای امر فقط در حوزه اجرای پروژه های تحقیقات بازار میدانی و بیشتر از نوع تحقیقات کمی فعال بود؛ در سال ۱۳۹۷ همزمان با تاسیس شرکت تحقیقات بازاریابی ایده، فعالیت های تحقیقاتی خود را در حوزه های داخلی و برون مرزی نیز گسترش داد. موسسه تحقیقات بازاریابی ایده در طول ۸ سال گذشته پروژه های میدانی و عملیاتی متعددی را در حوزه داخلی و همچنین خارجی انجام داده است؛ در این بین در طی سال های گذشته بخشِ کلینیک مشاوره کسب و کار ایده نیز با تمرکز بر سه حوزه آموزش، مشاوره و نظارت بر پروژه های بازاریابی صادراتی فعالیت داشته است. مدیریت گروه تحقیقات بازاریابی ایده بر عهده آقای دکتر بزاززاده است؛ ایشان سوابقی درخشان در حوزه صادرات به کشورهای امارات متحده عربی(دبی)، عراق، عمان و برخی از کشورهای عربی و آفریقایی دارند. لازم به ذکر است این شرکت در شهرهای تهران و دبی دفتر کار تحقیقات بازاریابی دائم  و رسمی دارد.

شرکت های تحقیقات بازار و تحقیقات بازاریابی زیادی در ایران فعال هستند؛ اما کمتر شرکت تحقیقات بازاریابی را می توان در ایران یافت که در عرصه بین المللی نیز فعال باشد؛ با توجه به سوابق درخشان تیم شرکت تحقیقات بازاریابی ایده در کشورهای عربی و آفریقایی در سال های قبل، می توانید از خدمات این مجموعه به عنوان مجری پروژه های تحقیقات بازاریابی خود در حوزه داخلی و صادراتی استفاده کنید. با توجه به حضور دائمی شرکت ایده سازان بازار فردا در کشورهای عربی و آفریقایی و همچنین داشتن یک آفیس دائم در شهر دبی، امکان اجرای انواع پروژه های تحقیقاتی، از محاسبه Market Size گرفته تا Brand Awareness برای این شرکت آسان می باشد.

بدون شک کشور امارات متحده عربی و به طور خاص شهر دبی، هاب اقتصادی منطقه خاورمیانه است؛ از اینرو اجرای انواع پروژه های تحقیقات بازاریابی در این منطقه برای شروع امر صادرات می تواند کمک شایانی به واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی کشور در عرصه بین الملل بنماید. روش کار شرکت تحقیقات بازاریابی ایده در امر اجرای پروژه های تحقیقات بازار به دو بخش Desk Research و تحقیقات بازار میدانی تقسیم می گردد. در بخش اول بعد از یک جلسه مشاوره ابعاد مسئله و نیاز شما به بحث بازاریابی و تحقیقات بازار مشخص می گردد و بعد از تکمیل فایل RFP در قالب یک بازه زمانی ۵ الی ۱۰ روزه یک Desk Research حرفه ای برای فروش محصول شما انجام خواهد گرفت؛ در صورتی که نتایج بخش اول رضایت بخش بود وارد فاز دوم که همان تحقیقات بازار میدانی می باشد خواهیم شد. در فاز دوم بر اساس پراکندگی جغرافیایی مشتریان هدف در سطح بازار دبی و یا هر کشور عربی و یا آفریقایی، طول مدت زمان اجرایی پروژه و همچنین هزینه های عملیاتی آن محاسبه و به شما اعلام خواهد شد. برای آگاهی از فرایند اجرایی پروژه های تحقیقات بازار صادراتی با شماره واتس اپ ۰۰۹۷۱۵۶۱۵۴۴۱۷۷ تماس حاصل فرمایید.

تیم تحقیقاتی شرکت تحقیقات بازار ایده در داخل کشور نیز قوی می باشد و با در اختیار داشتن پرسشگران آموزش دیده خود در تمامی استان های کشور امکان اجرای انواع پروژه های پایش، آمارگیری و پرسشگری در حوزه های مختلف تحقیقات بازار و تحقیقات بازاریابی را دارد. با عنایت به اینکه تمرکز اصلی موسسه تحقیقات بازاریابی ایده بر روی صنایع بزرگ، متوسط و کوچک کشور می باشد بنابراین اکثر پروژه های اجرا شده در حوزه صنایع روغن موتور، قیر، فولاد، پتروشیمی، انواع مواد غذایی و خوراکی، برق و الکتریک، فرش، مبلمان، صنعت ساختمان، کاشی و سرامیک، انواع مواد آرایشی و بهداشتی و شوینده و سایر صنایع فعال در کشور بوده است.

در انتها باید به این امر اشاره بکنیم که موسسه تحقیقات بازاریابی ایده به عنوان کارگزار و نماینده رسمی صندوق ضمانت صادرات ایران وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت، توانایی راهنمایی شما برای اجرای انواع پروژه های تامین منابع مالی صادراتی، اعتبارسنجی خریداران خارجی، ارائه انواع پوشش ها و تضمین های دولتی فروش صادراتی بر اساس اعتبار و ضمانتنامه های مبتنی بر قرارداد را دارد. شایان ذکر است این صندوق با همکاری سازمان جهانی آنکتاد، به عنوان تنها شرکت بیمه اعتبار صادراتی وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۱۳۵۲ تاسیس گردیده و به پشتوانه حمایت های مالی دولت و مجلس شورای اسلامی تاکنون بیش از ۲۵ میلیارد دلار در قالب انواع پوشش برای ریسک های سیاسی و تجاری صادرات و انواع ضمانتنامه های اعتبار ریالی و ارزی، به صادرکنندگان کالاها و خدمات و همچنین تولیدکنندگان و سرمایه گذاران ایرانی کمک کرده است. لذا ما در دپارتمان خدمات برون مرزی خود این توانایی را داریم که در کنار سایر خدمات تخصصی تحقیقات بازاریابی، به صادرکنندگان و تولیدکنندگان کشور عزیزمان کمک نماییم تا مشتریان خارجی خود را اعتبارسنجی نموده و با حمایت یک سازمان دولتی با کمترین ریسک ممکن، کالا و یا خدمت خود را صادر کنند و در صورتی که متحمل خسارت شدند بنا به نوع خسارت وارده و بعد از بررسی های واحد خسارت صندوق ضمانت صادرات ایران، بین ۹۰ الی ۹۵ درصد خسارت خود را از این صندوق دولتی دریافت نمایند.

</span></p>

شماره تماس جهت مشاوره!