Skip to main content

تفاوت تصمیم ساز و تصمیم گیر در چیست؟

By اردیبهشت ۱, ۱۳۹۹آرشیو مقالات تخصصی

همیشه در هر فضایی از محل کار گرفته تا خانه و مدرسه و دانشگاه، انتخاب گزینه نهایی در مورد حل یک مسئله بر عهده یک نفر گذاشته می شود که به او می گویند تصمیم گیر؛ اما هستند افرادی که در جریان تصمیم گیری نقش آفرینی می کنند و همیشه در پشت صحنه قرار دارند و در واقع خط فکری را آنها به تصمیم گیر می دهند اما تصمیم گیری را خود تصمیم گیر انجام می دهد! به این شخصیت های می گویند تصمیم ساز!

در طول سال ۹۸ با واحد های صنعتی، خدماتی و توزیعی مختلفی به عنوان مشاور همکاری کردم(۱۱ واحد صنعتی و ۴ واحد خدماتی و توزیعی)؛ هر کدام برای خود یک دیسیپلین کاری خاصی داشتند! یکی کاملا بی انضباط و یکی بسیار منضبط؛ یکی خیلی وسواسی و یکی کاملا بی خیال؛ یکی خیلی عجول و یکی کاملا کُند و آرام؛ یکی بدون برنامه و هدف و دیگری با کلی برنامه ولی بدون نیروی کارآمد عملیاتی جهت تحقق اهدافش! یکی بسیار باهوش و پر توان در اجرا و دیگری حتی نمی دانست که آیا کارش را دوست دارد یا نه!

از بین تجارب سال قبل، یکی از مجموعه هایی که همکاری با آن برایم درس های زیادی به همراه داشت شرکت روغن موتور پردیس بود؛ مدیر عامل این مجموعه یعنی جناب آقای مهندس کریمی رحمت آبادی شخصیت کاریزمایی داشت! شاید بپرسید چرا؟ به نظرم چیزی که ایشان را از بقیه تجارب سال ۹۸ متمایز می کرد جهد، تلاش و پشتکار وصف ناپذیر ایشان در کار بود. اینکه کارت را از یک چاله سرویس تعویض روغنی شروع کنی و به صادر کننده نمونه استان خود در طول ۱۴ سال پیاپی تبدیل شوی یک الگوی بی نظیر است! و یا اینکه برای توسعه بازار خود به دور افتاده ترین جای آفریقا بروی و بعد از چند سال تلاش پیاپی تبدیل به قوی ترین برند روغن موتور در چند کشور شمال غرب آفریقا بشوی؛ درست است آزمون و خطای بسیار داشته اند ولی راه را پیدا کرده اند؛ چرا که فرق بین تصمیم ساز و تصمیم گیر را فهمیده انده! و این است یکی از رموز موفقیت آقای مهندس کریمی رحمت آبادی!

تفاوت تصمیم ساز و تصمیم گیر در چیست؟

همیشه در هر فضایی از محل کار گرفته تا خانه و مدرسه و دانشگاه، انتخاب گزینه نهایی در مورد حل یک مسئله بر عهده یک نفر گذاشته می شود که به او می گویند تصمیم گیر؛ اما هستند افرادی که در جریان تصمیم گیری نقش آفرینی می کنند و همیشه در پشت صحنه قرار دارند و در واقع خط فکری را آنها به تصمیم گیر می دهند اما تصمیم گیری نهایی را خود تصمیم گیر انجام می دهد! به این شخصیت های می گویند تصمیم ساز! گردآوری اطلاعات و تحلیل آنها و معرفی منابع و فهرست کردن فرصت های پیش رو و بر حذر داشتن از تهدیداتی که امکان وقوع دارد بر عهده شخصیت و یا شخصیت های تصمیم ساز است!

اساسا تصمیم سازها مواد و مصالح را آماده می کنند و به بیان دیگر نقش مشاور را دارند و به فرد تصمیم گیر کمک می کنند تا بهتر تصمیمات سخت را بگیرد؛ فارغ از اینکه نتیجه تصمیم گیری منجر به شکست و یا پیروزی شود نکته مهم در تفکر تیمی فرد تصمیم گیر است؛ اینکه به این نقطه رسیده است که پیروزی در گرو خوب گوش کردن و شنیدن حرف های مختلف است! چه بسا در بین نظرات افراد تصمیم ساز بتواند تصمیم طلایی خود را بگیرد!

در سال ۹۸ کمتر کسی را از بین کارفرماها مثل آقای مهندس کریمی دیدم که بیش از اینکه شهوت حرف زدن داشته باشد به این اندازه تشنه شنیدن نظرات مختلف و یا حتی مخالف خود باشد! به نظرم این خود یک قاعده موفقیت در کسب و کارهای صنعتی است؛اینکه در عین صبور بودن شنونده خوبی هم باشی! قطعا باید موفقیت آقای مهندس کریمی را نیز در وجود تصمیم سازهای اثرگذاری همچون پدر کارآفرینش جستجو کرد که این روحیه را در پسرش تقویت کرده.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:  کانال تلگرام آقای بازاریاب   |    پیچ اینستاگرام بزاززاده  

 

شماره تماس جهت مشاوره!